keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

7. Amsterdam

Heyyyy!

Meillä oli täällä pääsiäisloma, pe-ma, joten mä päätin lähteä Ragiben kanssa Amsterdamiin!! Torstaina suoraan koulusta hypättiin bussiin, joka ajeli seitsemän tuntia Amsterdamiin. Huh, se oli kyllä sen verran pitkä matka et ihan heti en jaksa bussissa noin kauaa istua uudestaan. Oltiin siis illalla perillä siellä, ja meillä oli hostelli varattu ensimmäiseksi yöksi. Huoneessa nukkui yhteensä 7 ihmistä ja se oli oikein siisti ja hyvä paikka.




Meillä oli "pieni" ongelma, koska lähdettiin niin spontaanisti tonne reissuun, ettei meillä ollut seuraavaksi kahdeksi yöksi majapaikkaa. Hostellit oli tosi täynnä, koska oli pyhä ja Amsterdamissa oli silloin paljon festareita. Jos jossain oli tilaa, se maksoi 100-200e per yö per yksi henkilö - ihan hullua! Mentiin jo torstai iltana yhteen pubiin ja yritettiin kaveerata ihmisten kanssa ja kysellä majapaikkaa :D Seuraavana päivänä jatkettiin samaa rataa. Alettiin olla jo niin epätoivoisia ja pelättiin et nukutaan kadulla… joten kyseltiin kadulla ihmisiltä apua. Tiedän, vaarallista ja säälittävää, mutta ei meillä ollut paljoa vaihtoehtoja.




Tutkittiin myös Airbnb, jossa ihmiset vuokraa huoneita ja asuntoja tosi halpaan hintaan. Sieltäkin kaikki oli varattu loppuun. Ja tietty Couchsurfing, lähetettiin lähemmäs 80 viestiä eri ihmisille, että josko meille löytyisi paikka nukkua. No sitten viime tippaan saatiin yhteydenotto tältä sivustolta ja tadaa, majapaikka oli varmistettu. Käytiin heti viemässä tavarat sinne ja sit lähettiin hyvin mielin ulos.

Juhlittiin perjantai yö ja tavattiin uusia ihmisiä. Uskon että Haris jää pysyväksi ystäväksi mulle! Lauantai aamuna olinkin sitten kaiken muun lisäksi tosi kipeä. Oli kuumetta, yskä, flunssa, painetta poskionteloissa ja kipua keuhkoissa. Ääntä ei lähtenyt juurikaan. Viimeiset kaksi päivää menikin sitten vaan nukkuessa, ja sunnuntaina jouduin lähtee Amsterdamissa lääkäriin. Eli esimerkiksi mitään nähtävyyksiä en nähnyt koko reissulla :D




Joka tapauksessa, mulla oli tosi tosi tosi hauskaa! Nautin ja nauroin paljon. Kiitos matkaseuralle ja uusille ystäville!










Xoxo Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti